We zijn onderweg!

08 sep

Afgelopen vrijdag hebben we de beide stichtingen opgericht. Een heel belangrijke mijlpaal voor sterrenwacht Tivoli, eindelijk kunnen we echt van start met praktische zaken zoals offertes opvragen, sponsoren regelen, subsidies aanvragen, etc. Het team van Stichting Sterrenwacht Tivoli hebben we in ons vorige nieuwsitem al voorgesteld, bij deze de foto, net na het ondertekenen van de aktes.

We hebben nu al 4 bedrijven die onze Stichting gaan ondersteunen, in de nabije toekomst komt er een aparte pagina op de website om al onze sponsoren in het zonnetje te zetten!

De telescoop

De dag na ondertekening was er al direct een afspraak op de oude sterrenwacht Quasar om de telescoop veilig te gaan stellen, en om de koepel aan een nadere inspectie te onderwerpen. Sjoerd de Bot is met een paar specialisten gaan kijken hoe de koepel is bevestigd, en wat er nodig is om deze te verplaatsen. De koepel zal in eerste instantie goed moeten worden nagekeken, met name het loopwerk (koepel moet kunnen draaien) en het plaatwerk (koepel moet waterdicht zijn) zijn belangrijke zaken die we goed willen hebben voordat we het gevaarte bovenop de toren plaatsen.

De Telescoop is van zijn sokkel gehaald, en door een team van specialisten van vereniging Simon Stevin veilig ingepakt en binnen gelegd. Wij kunnen nog niet beschikken over de kijker, omdat deze formeel in bruikleen is van de Nederlandse vereniging van Sterrenkunde, en wij daar nog geen lid van zijn. Nu we de Stichtingen hebben opgericht gaan we dit natuurlijk als eerste regelen.

Website

We hebben een foto galery toegevoegd, waar we al ons materiaal zullen uploaden. Niet alleen van de Sterrenwacht zelf, maar ook van de oude bibliotheek, en foto’s die iets vertellen over de wetenschappelijke achtergrond van het klooster. Juist deze combinatie van wetenschap en sterrenkunde maakt Sterrenwacht Tivoli zo uniek!

Vervolgstappen:

De komende tijd zullen we druk zijn met administratieve zaken rondom de stichting. Er moet veel worden geregeld, en er moeten allerlei afspraken worden geformaliseerd met andere partijen. We gaan wel van start met werven van fondsen, en het vinden van sponsoren, dus als iemand nog een idee hier voor heeft dan horen we dit graag!!

Verder gaan we direct aan de slag met de koepel, dit is het belangrijkste onderdeel op de korte termijn. Pas als deze weer op de toren staat kunnen we echt aan de slag om van Sterrenwacht Tivoli een echte beleving te maken voor jong en oud, we hebben echt schitterende plannen!!

We houden jullie op de hoogte, zowel via de website als op Facebook en Twitter

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.