Stichting Sterrenwacht Tivoli is lid geworden van het KNVWS

30 sep

Afgelopen donderdag hebben we te horen gekregen van het KNVWS (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde) dat we zijn toegelaten als lid. Hier zijn we als bestuur van de Vereniging Sterrenwacht Tivoli natuurlijk heel blij mee. Dit heeft verschillende redenen. Het is voor ons belangrijk dat we een organisatie zoals het KNVWS achter ons hebben staan. We proberen namelijk om daadwerkelijk iets bij te dragen aan verspreiden van kennis over sterrenkunde in het algemeen, maar vooral ook de interesse te wekken voor dit boeiende vak bij kinderen in het bijzonder. Verder is er nu de mogelijkheid om als stichting de oude kijker in langdurige bruikleen te krijgen, wat uiteraard weer van belang is om de sterrenwacht in Oudenbosch in oude luister te herstellen.

Als laatste hopen we, dat in de toekomst, de KNVWS bereid is om meer objecten aan ons in bruikleen te geven, we hebben straks een prachtige mogelijkheid in de bibliotheek om veel zaken te laten zien aan het publiek, en dan niet alleen boeken, maar wellicht ook andere zaken die iets met sterrenkunde te maken hebben.

De komende weken gaan we met volle kracht aan de slag om de subsidie aanvragen te doen, briefpapier te laten maken, en er voor zorgen dat onze administratie wordt ingeregeld.

We zijn op de goede weg!

Bestuur Sterrenwacht Tivoli

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.