SterrenStof: Sterrenkunde voor kinderen bij Sterrenwacht Tivoli

31 aug

Beste leerling, beste kosmonaut,

Heb je je ooit weleens afgevraagd hoe heet het nou eigenlijk is op de zon? Zou het mogelijk zijn in de toekomst op Venus te wonen of op Mars? Lijkt het jou ook geweldig ’s avonds met een echte telescoop de hemel in te turen en meer te weten te komen over sterren, sterrenkijken en planeten? Dan is SterrenStof echt iets voor jou!

Dit jaar zijn er ook voor jou sterrenkunde-bijeenkomsten op Sterrenwacht Tivoli en ben je van harte welkom. We gaan samen stapje voor stapje ons zonnestelsel en ons heelal verkennen. Elke les maak je kennis met een nieuw onderwerp dus als je een keer niet kunt, kan je de volgende keer de draad gewoon weer oppakken. Zo leer je alle planeten kennen en kom je te weten waarom wij bijvoorbeeld altijd dezelfde zijde van de maan zien. Ook gaan we ‘een kijkje’ nemen in zwarte gaten. Na de pauze gaan we in de kloostertuin de hemel met een telescoop verkennen: we gaan op zoek naar de Grote Beer, Orion, de Poolster maar ook onze eigen planeten als Jupiter en Venus gaan we bezichtigen. Je zult zien dat er een heel andere wereld voor je opengaat! En mocht het eens een keer regenen, dan ga je binnen je eigen telescoop in elkaar zetten. Uiteraard helpen we je daarbij.

Alle van de in totaal 6 bijeenkomsten zijn op een vrijdag- of woensdagavond, één keer in de maand van 19.00 uur tot 21.00 uur. De kosten bedragen €75,00 per cursus. Voor koffie, thee of fris in de pauze wordt gezorgd!

We hebben plaats voor maximaal 92 kinderen. SterrenStof is bedoeld voor jongeren vanaf 8 jaar tot ongeveer 13-14 jaar, en wordt gegeven door Hans Braakmann en Christel Evers van www.sinelab.nl
Inschrijven gebeurt digitaal. Via deze link kan je je direct opgeven!

Mocht het je niet lukken je digitaal aan te melden of heb je vragen, stel ze dan gerust via sterrenstof@sterrenwachttivoli.nl . Meneer Braakmann, of mevrouw Evers zullen je vragen beantwoorden. Wij wensen jullie allemaal een hemels jaar en hopen jullie dit najaar te zien bij Sterrenwacht Tivoli te Oudenbosch.


Ter inspiratie, het Sterrenstof motto komt van Richard Feynman, een wereldberoemd natuurkundige en filosoof.

“The difference is knowing the difference between knowing the name of something and knowing something”

PS: schrijf je snel in want er is maar een beperkt aantal plaatsen!

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.