Prijsuitreiking SterrenStof op 17 juli

14 jul

Op vrijdag 17 juli, tussen 19.00 en 20.00 uur wordt de telescoop die beschikbaar is gesteld door Sterrenwacht Tivoli overhandigd aan de hoofdprijswinnaar van de opdracht “Doe iets thuis met sterrenkunde” van de cursus SterrenStof.
Begin 2015 is Sterrenwacht Tivoli samen met SINE gestart met de cursus SterrenStof voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar. Vanaf het begin was deze cursus een doorslaand succes. Onderdeel van de cursus was een thuisopdracht die we hadden meegegeven voor de kinderen, en waarmee mooie prijzen konden worden gewonnen, waaronder, als hoofdprijs, een echte telescoop.De opdracht was om thuis een product te maken wat met sterrenkunde te maken had: Een werkstuk, een presentatie, een planetarium. We hadden natuurlijk mooie dingen verwacht maar de inzendingen overtroffen werkelijk onze stoutste verwachtingen.
We zagen onder andere:

  • toverlantaarns
  • lampen van planeten
  • animaties
  • games
  • stripverhalen
  • etc.

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van SINE en van de Sterrenwacht, hadden daarom ook de grootste moeite om een echte winnaar te kiezen, en hebben daarom ook enkele andere prijzen beschikbaar gesteld.Ouders, kinderen en belangstellenden zijn van harte welkom op vrijdag 17 juli om 19:00 in de bibliotheek van Sterrenwacht Tivoli, jezuïetenplein 33, 4731 HX Oudenbosch waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.