Museum of the Moon “landt” van 11 december tot 9 januari in de grote kerk Breda

Museum of the Moon

December staat in West-Brabant in het teken van de maan. Museum of the Moon landt namelijk vanaf 11 december in de Grote Kerk Breda, en Sterrenwacht Tivoli doet mee en jij bent van harte uitgenodigd!

Het indrukwekkende lichtsculptuur van de Engelse kunstenaar Luke Jerram is gebaseerd op foto’s van NASA en wordt onder het hemelgat geïnstalleerd, het hoogste punt van de kerk onder een middeleeuws paneel waarop de zon is afgebeeld. Tussen de maan en de kerk zijn meerdere verbanden te leggen. De rijke familie Van Polanen, die belangrijk is geweest voor de stad Breda en de vroege geschiedenis van de kerk, droeg trots 3 wassende manen in het familiewapen. Ook de gotische architectuur van de kerk is een poging van de mens om richting de hemel te reiken, zo dicht mogelijk bij het goddelijke. De fascinatie voor de hemel boven ons, is van alle tijden.

We zijn er trots op dat we voor dit project samenwerken met de Grote kerk Breda, KNVWS West-Brabant, BredaMarketing en het Ondernemersfonds Breda.  We zijn verder de gemeente Breda en Zeiss B.V. dankbaar voor hun steun. Op de site van De Grote Kerk lees je verder alle details over dit unieke project
Stichting De Grote Kerk heeft een gevarieerd aanvullend programma samengesteld. Je kunt de gehele agenda bekijken via DEZE LINK

Het team van de Grote Kerk Breda heeft alle zeilen bijgezet om, met inachtneming van alle aangescherpte COVID-maatregelen, het volledige programma te verplaatsen naar de middag. De Grote Kerk Breda is groot genoeg om je samen met vrienden en kennissen op een veilige manier welkom te heten en jullie allen een feestelijke ervaring te bieden. Wij kijken ernaar uit om je te ontvangen op een van de vele evenementen in de Grote Kerk rondom de maan!

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.