Landelijke Sterrenkijkdagen 2022

Ga met ons op 12 maart de hemel verkennen

Op 12 maart is onze sterrenwacht geopend vanaf 19:00. Entree bedraagt 5 Euro p.p. bij helder weer kunnen we naar de maan kijken, deze is dan voor 40% zichtbaar, prachtig om zelf je eerste Astro foto te komen maken! We gaan ook proberen om de Pleiaden en de Orionnevel te spotten.

Elk half uur kan er een groep naar de observatiekoepel, maximaal 15 personen per 30 minuten. Reserveren is mogelijk via deze LINK. Op de avond zelf graag aanmelden bij Villa Déste (voormalig Brasserie Tivoli) vanwaar je in groepjes eerst naar de bibliotheek gaat voor een korte voorstelling, waarna je de toren kunt beklimmen naar de observatiekoepel. Wanneer het bewolkt is zal er een alternatief programma worden aangeboden met een film en rondleiding op de observatiezolder.

Geef alstublieft je voorkeur tijd op, we proberen hier rekening mee te houden. Ouders met kinderen hebben voorrang v.w.b.t. de eerste 4 slots van 30 minuten. Als je per bank betaald, dan is je reservering definitief. Je kan ook per kas betalen op de avond zelf, maar de kans bestaat dan dat je pas later op de avond in een groep wordt ingedeeld.

Je kunt het entree geld overmaken op rekeningnummer NL80RABO0109179390 ten name van stichting “Vrienden van Sterrenwacht Tivoli” Onder vermelding van “Landelijke sterrenkijkdagen” Zodra het geld op de rekening staat, krijg je een bevestiging van inschrijving en is deze definitief.

We hopen je deze avond te mogen begroeten om samen met ons via de grote Maksutov Telescoop de hemel te gaan verkennen!

Het is belangrijk om op te merken dat wanneer je niet kunt op 12 maart, je ook op 11 maart terecht kunt bij de KNVWS te Breda. Zij verzorgen dan een waarneemavond met de telescopen van de vrijwilligers bij Natuurpoort Wouwse Plantage in Wouwse Plantage. Entree is daar gratis op deze avond en je hoeft hiervoor niet te reserveren.

Sterrenwacht Tivoli.

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.