Sterrenwacht Tivoli doet mee aan TV programma van Omroep Max

24 nov

Op ontdekkingstocht door onze sterrenhemel

Heel Nederland Kijkt Sterren: uniek live-event voor het eerst bij MAX op NPO 1
Het is misschien wel het meest tot de verbeelding sprekende thema: ons heelal. Met onvoorstelbare afstanden, buitenaardse temperaturen en nog zo veel onbeantwoorde vragen blijft onze kosmos een geliefd onderwerp van gesprek. Op woensdag 3 december 2014 om 21:25 uur op NPO 1 zendt MAX het unieke anderhalf uur durende live-event ‘’ Heel Nederland Kijkt Sterren” uit. Jeroen Latijnhouwers en Govert Schilling nemen de kijker mee op een bijzondere ruimtereis tussen hemel en aarde en ook ruimtevaarder André Kuipers zal als deskundige aan het woord komen.

Vanaf meerdere locaties in Nederland leggen deskundigen uit wat er die avond te zien is aan de sterrenhemel. In mooie reportages en spectaculaire animaties worden de geheimen van het heelal ontrafeld. U ziet hoe mysterieuze zwarte gaten ontstaan, ook neemt u een kijkje in de kraamkamers van de sterren en daarbij leert u alles over het heelal. Welke invloed heeft de maan op ons leven? En hoe kun je met radiotelescopen naar de sterren kijken? Uiteraard mag in deze sterrenspecial ook de zoektocht naar buitenaards leven niet ontbreken.
De locaties die Live gaan zijn :

  • ASTRON : het Nederland Instituut voor Radio Astronomie
  • COSMOS sterrenwacht en Planetarium uit Lattrop ( Twente )
  • Dr. A. F. Philips Sterrenwacht uit Eindhoven
  • Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde uit Amsterdam
  • Sterrenwacht Tivoli uit Oudenbosch


Deze laatste is de locatie van de allereerste publiekssterrenwacht in Nederland : De Simon Stevin Sterrenwacht . Op deze locatie zal Astronaut André Kuipers aanwezig zijn samen met enkele gedreven jonge amateur-astronomen en Hanny van Arkel bekend van ‘Hanny’s Voorwerp’. Logistieke steun wordt verleend onder meer door VSRUG Kijkerbouw Armand Pien en de KNVWS West Brabant.
 Na het zien van dit unieke programma, weet iedereen welk spektakel zich iedere dag weer boven onze hoofden afspeelt. Heel Nederland Kijkt Sterren is de Nederlandse versie van het al jaren immens populaire BBC-programma Stargazing Live!

Heel Nederland Kijkt Sterren
Woensdag 3 december 2014
Om 21:25 uur op NPO 1Presentatie: Jeroen Latijnhouwers en Govert Schilling

One Reply to “Sterrenwacht Tivoli doet mee aan TV programma van Omroep Max”

Peter Ravestein

, 14 november 2021

Leuke lezing meegemaakt met de vrouw en opening van het zendstation PI4U deze middag.👍

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.