De voorjaarscurus Sterrenkunde gaat van start op 13 maart

15 jan

Op 13 maart 2015 start de cursus “Donkere materie in het Heelal” bij Sterrenwacht Tivoli. De cursus wordt gegeven door Niels Nelson, en beslaat 3 cursusavonden. Het zal gaan over Donkere hemelobjecten. Bij deze cursus zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

Donkere materie in onze nabijheid, denk aan de maan, Mars en Venus, maar ook aan meteorieten en kometen
Donkere materie in ons zonnestelsel, denk hier aan Jupiter en Saturnus, maar ook aan de dwergplaneet Pluto
Donkere materie op Melkwegschaal, witte- en bruine dwergen, neutronensterren, zwarte gaten donkere materie en donkere energie

Voor diegenen die de eerste cursus al hebben gevolgd bedragen de kosten 30 Euro per persoon, voor nieuwe aanmeldingen bedragen de kosten 50 Euro, dit is inclusief cursusboek en een consumptie in de pauze.

Juist voor deze cursus is het van belang dat we ook kunnen waarnemen, hiervoor hebben we 8 telescopen die door de cursusten zelf kunnen worden bediend. (Mits het weer het toelaat natuurlijk). De cursusdagen zijn: 13 maart, 20 maart en 3 april, de avonden starten om 20:00 en duren tot 22:30.

Mocht u Interesse hebben in deze cursus, stuur dan een mail naar info@sterrenwachttivoli.nl met daarin uw naam en uw factuuradres, alsmede met hoeveel personen u wilt deelnemen. Er is plaats voor maximaal 30 cursisten, dus wees er snel bij!

Tot 13 maart!

Sterrenwacht Tivoli

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.