Saturnus avond op 23 mei bij Sterrenwacht Tivoli

20 apr

Saturnus is een van de mooiste planeten van ons Zonnestelsel. Met zijn prachtige ringen en zijn vele manen spreekt deze planeet veel mensen aan. Op 23 mei 2015 staat Saturnus in oppositie. Dit heet zo omdat op deze datum de planeet t.o.v. de aarde recht tegenover de zon staat. Alle planeten die buiten onze baan om de zon draaien komen elk jaar in oppositie omdat ze door de aarde in haar binnenbaan worden ingehaald. Op 23 mei is Saturnus de gehele nacht zichtbaar, vandaar dat we deze avond tot Saturnus avond hebben gebombardeerd. De Avond begint om 22:30 omdat het zo lang licht is.

We hebben 2 lezingen gepland, beiden gegeven door Niels Nelson, een over Saturnus zelf, en een over zijn manen. Natuurlijk hebben we bij helder weer sterrenkijkers in de tuin opgesteld om naar Saturnus te gaan kijken, en wellicht ook naar een van zijn manen, Titan. (Deze bevindt zich oostelijk van Saturnus).


Via het klikken op deze link kunt u zich aanmelden voor deze avond, de kosten bedragen 10 Euro per persoon, inclusief koffie/thee. Inschrijven en betalen bij binnenkomst om 22:00 in Brasserie Tivoli

We kunnen ongeveer 25 gasten ontvangen, dus wees er snel bij!!

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.