Openpleinen dag in Oudenbosch een groot succes

16 jun

Op zondag 1 juni was het openpleinen dag in Oudenbosch. De dag was georganiseerd door Bernardus wonen en de gemeente Halderberge om de bewoners van Halderberge kennis te laten maken met de geheel vernieuwde omgeving rondom de Basiliek, de Kapel, Hotel Tivoli en het Arboretum. Alle Musea in de omtrek waren gratis toegankelijk, en veel organisaties werd een kans geboden om zichzelf te presenteren. Uiteraard waren wij van Sterrenwacht Tivoli ook van de partij!

Het is belangrijk voor ons als Sterrenwacht om het publiek te laten weten waar we mee bezig zijn. We stonden daarom ook met 5 vrijwilligers parraat om vragen van voorbijgangers te beantwoorden, en uitleg te geven over onze plannen. De meest gestelde vraag deze dag was: “wanneer gaan jullie open?” Hieruit blijkt ook de belangstelling voor ons initiatief, iedereen wil komen kijken, wil graag een rondleiding hebben, en kunnen niet wachten om in de oude sterrenwacht naar de sterren te gaan kijken. Gelukkig konden we deze keer wat meer melden. We hebben eindelijk de vergunning binnen om de koepel op te halen bij Quasar, de oude sterrenwacht in Hoeven. Dit gaat komende week gebeuren, waarna we direct beginnen met de grote opknapbeurt van de koepel zelf. We hopen binnenkort te kunnen gaan beginnen met de restauratie van de Maksotov kijker, en er is al begonnen met het opknappen van de bibliotheek, die in eerste instantie gaat dienen als media- en ontvangstruimte. Kortom, er komt schot in de zaak!

Op vrijdag 13, zaterdag 14, en zondag 15 juni is het voorjaarsfair bij Tivoli, en ook daar zullen we weer aanwezig zijn. We gaan deze dagen, zodra de zon schijnt, ook wat experimenten doen met spiegels, en uitleg geven over de werking van de zon.

Iedereen is van harte welkom op een van deze dagen!

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.