Een geslaagde kerstfair

16 dec

Afgelopen weekeinde hebben we voor het eerst Sterrenwacht Tivoli gepresenteerd aan het grote publiek via de kerstfair gehouden in de tuin van Tivoli. We hadden van te voren een hoop champagne ingeslagen, waar we speciaal voor naar de champagne streek zijn gereden. 3 dagen lang was het bestuur aanwezig om het verhaal rondom de oprichting en de toekomst van Sterrenwacht Tivoli onder de aandacht te brengen van het grote publiek, en we mogen stellen dat dit meer dan geslaagd is! Onze dank gaat vooral uit naar de vrijwilligers van de vereniging Simon Stevin, die ons 3 dagen lang bij hebben gestaan met hun gigantische kennis over de sterrenkunde, en hun enthousiasme bij het demonstreren van de werking van de door henzelf meegebrachte telescopen. Veel bezoekers hebben kunnen genieten van de maan en Jupiter, die beiden ’s avonds goed te zien waren.

We hebben deze 3 dagen ook contact gelegd met de lokale afdeling van het KNVWS uit Breda, zij hebben ons toegezegd te helpen met de retauratie van de Maksotov kijker, een van onze pijnpunten op dit moment.

Speciale dank ook aan Piet Knobel, onze penningmeester, die zich aan het ontpoppen is als een ware sterrenkundige! We hebben ook een paar geinteresseerde bedrijven gevonden die hopelijk bereid zijn om ons initiatief ook geldelijk te gaan steunen. Franchise onderneming ’t zusje heeft op de fair al getekend voor sponsoring, en we zijn Peter Smits daarom ook zeer erkentelijk. De mooie “big bottle” champagne hebben we direct overgedragen!

Verder nog een speciaal woord van dank aan de organisatoren van de fair, ze hebben een geweldig evenement op touw gezet, en goed voor de standhouders gezorgd, bedankt Monique en Sjoerd!


Al met al dus een zeer geslaagde fair, en zeker voor herhaling vatbaar!

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.