De cursus Jovigrafie gaat 24 november van start!

De planeet Jupiter in de sterrenkijker

Geachte sterrenvriend(in)

Op 3 december 1973 werd het oppervlakte van de grootste planeet in ons zonnestelsel, Jupiter, van nabij bekeken door het ruimtevaartuig Pioneer 10. Dit feit en de zichtbaarheid aan de avondhemel van Jupiter in herfst en winter 2023 en 2024  maken dat wij extra aandacht besteden aan de planeet Jupiter.

Sterrrenwacht Tivoli organiseert daarom op 24 november, 1 december en 8 december de cursus Jovigrafie (Beschrijven van Jupiter).  Als het helder weer is gaan we Jupiter uiteraard door de grote Maksutov telescoop waarnemen.
Onze docent is uiteraard weer Niels Nelson, die in de eerste les vertelt over de historie van het waarnemen van deze planeet, het ontstaan van Jupiter en over wat we weten van de nog onbekende kern van Jupiter.

In de 2e les volgen de dampkring van Jupiter en de uitgezonden straling van de planeet en het verschijnen van poollicht nabij de planeet.

In de laatste les zullen vooral de manen van Jupiter en hun landschappen worden belicht.


De cursusavonden beginnen om 20:00 uur. en zijn afgelopen om 22:30. Er is een half uurtje pauze meegenomen. Na de derde cursusavond sturen wij u het gebruikte cursusmateriaal in PDF vorm per mail naar u toe.

De kosten voor deze cursus bedragen 45 euro pp. Inclusief 1 consumptie in de pauze. 


Reserveer snel! er is maar plaats voor 30 personen!!!

Stuur een mail naar ons via secretariaat(AT)sterrenwachttivoli.nl of gebruik deze LINK

Betaling van de cursus gaat via een bankoverschrijving. 

U kunt het verschuldigde bedrag van 45 Euro overmaken naar Stichting “Vrienden van Sterrenwacht Tivoli” op rekeningnummer: NL80RABO0109179390 onder vermelding van Cursus Jovigrafie 2023″

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.