De bibliotheek en “Een nacht om nooit te vergeten”

21 sep

We zijn nu een jaar onderweg met de voorbereidingen om de sterrenwacht weer terug te brengen in zijn oude staat. We zijn bezig met de koepel, met de Maksotov sterrenkijker, en de inrichting van de hele organisatie. We hebben een oproep gedaan voor boeken voor de bibliotheek, en daar is massaal gehoor aan gegeven. We moeten de hele collectie nu gaan inventariseren, maar we hebben gelukkig al een vrijwilliger, Rens Oostrom, die deze taak op zich gaat nemen. De bibliotheek zal gebruikt worden voor het geven van lezingen, het houden van vergaderingen, en een deel gaan we gebruiken als expositieruimte. We zijn nu zover dat we, toch wel met gepaste trots, het eerste resultaat aan iedereen kunnen laten zien. We hebben een 100 Inch presentatiescherm, Dolby 5.1 surround geluid, een eigen Internetlijn voor het presenteren direct vanaf het Internet, en een PC met veel grafische mogelijkheden. We krijgen nu al aanvragen van bedrijven die graag de ruimte willen huren voor een vergadering of presentatie, al dan niet met lunch of diner, en met bijvoorbeeld een lezing over sterrenkunde, verzorgd door een van onze vrijwilligers.  (Kijk op onze Facebookpagina voor de hele reeks opnames van de gerestaureerde bibliotheek)

Op 25 oktober gaan we meedoen aan “de nacht van de nacht” onder de titel: “Een nacht om nooit te vergeten”, waar we in de tuin waarnemingen hopen te doen, we gaan “sterrenbeelden uitlaseren, we hebben een leuk hapjes arrangement, donker bier, en waarschijnlijk veel plezier 😉
De kloostertuin is open, die in het donker toch een heel aparte uitstraling heeft. We hebben begrepen dat ook de Kapel van St Louis open zal zijn van 18:00 tot 21:00, prachtig om dit religieuze gebouw een keer ’s avonds te kunnen bezoeken.

We zullen die avond 3 lezingen organiseren. Een lezing over de zon, een lezing over sterrenbeelden ontdekken, en een lezing over de geschiedenis van de sterrenwacht met aansluitend een interactieve reis met de Apollo 11 vlucht van 1969.

De toegang is gratis, alsmede het bijwonen van de lezingen. Hapjes en drankjes moeten wel worden afgerekend, kinderen zijn welkom.

Het zal de eerste keer zijn dat we lezingen houden in de bibliotheek, waar we per lezing ongeveer 30 mensen kunnen herbergen.

Iedereen die iets met sterrenkunde heeft is op zaterdag 25 oktober welkom vanaf 18:00.

Op de website van de Nacht van de Nacht lees je alles over onze activiteiten die avond.

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.