Cursusaanbod

Cursus in de bibliotheek

We kennen bij Sterrenwacht Tivoli verschillende cursussen voor volwassenen, en rondleidingen voor klassen en scholen.

Elk voorjaar en najaar hebben we een cursus Sterrenkunde voor volwassenen, deze cursus wordt gegeven door Niels Nelson, een van onze vrijwilligers die al meer dan 30 jaar ervaring heeft in het onderwijs, en dan met name op het gebied van sterrenkunde.  Voor de cursus voor volwassenen moet men individueel inschrijven.

Ja, Ik wil mij inschrijven voor de cursus Sterrenkunde voor volwassenen: KLIK HIER

(Kosten zijn 10 Euro per persoon cursusboek kost 20 Euro) (Cursus omvat 3 lessen van elk 2 uur, bij goed weer gaan we ook waarnemen. Lessen worden altijd op vrijdagavond gegeven)

Rondleidingenaanbod specifiek voor scholen:

Een rondleiding voor een klas of school duurt over het algemeen 2 uur. De kinderen krijgen een film te zien over de geschiedenis van de sterrenwacht, alsmede een rondleiding door het gebouw, waarbij de geschiedenis van de Jezuïeten wordt verteld. Daarna wordt er een bezoek gebracht aan de waarneemzolder, waar de kinderen proefjes mogen doen op het gebied van Spectroscopie, en waar er een korte film wordt getoond over de Apollovluchten waar de sterrenwacht bij betrokken was. Daarna wordt er een bezoek gebracht aan de waarneemkoepel, waar, bij helder weer, naar de zon gekeken kan worden.

De kosten bedragen 5 Euro per kind, met een minimum van 15 kinderen, en een maximum van 30 kinderen. 

Een aanvraag kan gedaan worden door een mail te sturen naar secretariaat(AT)sterrenwachttivoli.nl

Voor het reserveren van een andere activiteit bij Sterrenwacht Tivoli kunt u contact opnemen via DEZE LINK

Wanneer u een specifieke wens heeft op het gebied van sterrenkunde die u hierboven niet kunt terugvinden, kunt u altijd contact opnemen met ons zodat we een op maat gemaakt programma kunnen aanbieden.

Subsidie mogelijkheden:

W&T-gelden ter bevordering van het techniekonderwijs:

Dit is een subsidiepot die speciaal is ingesteld voor een bijdrage voor schoolbesturen bij hun initiatieven m.b.t. onderzoekend en ontdekkend leren.

Let wel; het is altijd op basis van cofinanciering, d.w.z. dat men zelf ook middelen dient in te zetten. De basis gedachte is steeds om verduurzaming van ontwikkelingen te ondersteunen. Dit gaat dus verder dan geld voor een eenmalig project. Er is vooral een serieus budget om scholingsactiviteiten te ondersteunen.

U kunt contact opnemen met de secretaris van de Stichting WTE Regio Zuid. dhr. Harry Cornelissen, harry.cornelissen@syncope.biz voor nadere informatie.

Het zal altijd een school en hun bestuur moeten zijn die deze aanvraag indient.

http://www.scholennetwerk-wte.nl/