Kom op 25 februari sterrenkijken tijdens de nationale sterrenkijkdagen

De nationale sterrenkijkdagen komen er weer aan.

Jong en oud kunnen zich verwonderen

Op 25 februari is onze sterrenwacht geopend vanaf 19:00. Entree bedraagt 5 Euro p.p. bij helder weer kunnen we naar de maan kijken, deze is dan voor 20% zichtbaar, prachtig om zelf je eerste Astro foto te komen maken! We gaan ook proberen om de Orionnevel te spotten. Mars is ook te zien, en vroeg en de avond zelfs Jupiter!

Elk half uur kan er een groep naar de observatiekoepel, maximaal 15 personen. In de bibliotheek vertellen we ook graag iets over de maan. Reserveren is mogelijk via deze LINK. Op de avond zelf graag aanmelden bij Villa Déste (voormalig Brasserie Tivoli) vanwaar je in groepjes eerst naar de bibliotheek gaat voor een korte voorstelling, waarna je de toren kunt beklimmen naar de observatiekoepel. Wanneer het bewolkt is zal er een alternatief programma worden aangeboden met een lezing en rondleiding op de observatiezolder.

Geef alstublieft je voorkeur tijd op, we proberen hier rekening mee te houden. Ouders met kinderen hebben voorrang v.w.b.t. de eerste 4 slots van 30 minuten. Als je per bank betaald, dan is je reservering definitief. Je kan ook per kas betalen op de avond zelf, maar de kans bestaat dan dat je pas later op de avond in een groep wordt ingedeeld.

Je kunt het entree geld overmaken op rekeningnummer NL80RABO0109179390 ten name van stichting “Vrienden van Sterrenwacht Tivoli” Onder vermelding van “Landelijke sterrenkijkdagen” Zodra het geld op de rekening staat, krijg je een bevestiging van inschrijving en is deze definitief.

We hopen je deze avond te mogen begroeten om samen met ons via de grote Maksutov Telescoop de hemel te gaan verkennen!

Het is belangrijk om op te merken dat wanneer je niet kunt op 25 februari, je ook op 24 februari terecht kunt bij de KNVWS te Breda. Zij verzorgen dan een waarneemavond vanaf 19:00 met de telescopen van de vrijwilligers bij Natuurpoort Wouwse Plantage in Wouwse Plantage. Entree is daar gratis op deze avond en je hoeft hiervoor niet te reserveren.

Met vriendelijke groet,

Sterrenwacht Tivoli.

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.