Een komeet maken tijdens het weekend van de wetenschap

Op 2 en 3 oktober doet Sterrenwacht Tivoli weer mee met het weekend van de wetenschap. Ouders met kinderen zijn zowel op zaterdag als op zondag welkom tussen 14:00 en 17:00. We gaan dan met de kinderen samen proberen een komeet zelf te maken, terwijl we uitleg geven over wat kometen zijn, waar4 ze vandaan komen, en wanneer we ze kunnen zien. Als het weer het toelaat gaan we ook raketten afschieten in de kloostertuin. De entree is gratis, maar je moet wel een plaatsje reserveren want we kunnen maar een beperkt aantal kinderen en ouders ontvangen.

Kometen hebben altijd een staart

Stuur een mailtje met je naam en telefoonnummer naar secretariaat(AT)sterrenwachttivoli.nl en geef aan of je op zaterdag 2 oktober of op zondag 3 oktober komt, Geef aantal personen en welk tijdstip. Kinderen gaan voor! Je krijgt een bevestiging als je bent ingedeeld.

We hebben om 14:00 de eeste groep, om 15:00 de tweede groep, en om 16:00 de derde groep. Dit zowel op zaterdag als op zondag.

Kometen zijn op zichzelf al indrukwekkend, maar er zelf een maken is natuurlijk extra leuk. Met eenvoudige materialen kan je tijdens het weekend van de wetenschap zelf in korte tijd een komeet construeren! Reken maar dat je ouders onder de indruk zullen zijn!

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.