De inschrijving voor de de cursus “Donkere objecten in het heelal” is geopend

We starten op 1 november weer met de najaarcursus “Donkere Objecten in het Heelal”

Al sinds 2014 geeft Sterrenwacht Tivoli cursussen sterrenkunde, voor iedereen die verwondering en belangstelling heeft voor het heelal. 
In verband met allerlei ontwikkelingen in de sterrenkunde is deze cursus verdeeld in een najaar- en een voorjaar-cursus. In de voorjaar-cursus worden heelalobjecten belicht als zon, sterren en sterrenstelsels. In de najaar-cursus wordt alles in het heelal, wat zelf niet echt (zichtbaar) licht uitstraalt belicht. Dit zijn kometen, planeten, meteoroïden, manen, planetoïden, exoplaneten, zwarte gaten en kernen van zich vormende sterrenstelsels.

De James Web Space Telescoop (JWST), de ruimtesonde GAIA, de radiotelescopen van LOFAR, de EUCLID en nog vele andere onderzoeksinstrumenten dragen momenteel veel bij tot het nieuws. 
Om deelnemers mee te nemen naar deze wereld van het universum organiseert de sterrenwacht Tivoli dit najaar haar cursus van 3 lessen: Donkere Objecten in het Heelal

De lessen worden gegeven door Niels Nelson, een vrijwillige medewerker van de Sterrenwacht Tivoli. 
De 3 lessen worden Brabant-breed gegeven, want de lessen lopen in dezelfde periode op Sterrenwacht Halley in Heesch.

Als het weer het toelaat gaan we waarnemen in de koepel van de sterrenwacht, op zo’n 85 treden omhoog vanuit de indrukwekkende Bibliotheekzaal van Tivoli, waar de lessen gegeven worden.
De deelnemers dienen hun jas mee te nemen, want de koepel staat in verbinding met de buitenlucht.

De cursus “DONKERE OBJECTEN” duurt 3 avonden en vindt  plaats op vrijdagavond 1 november, 8 november en 15 november 2024 in de bibliotheekzaal van de  sterrenwacht Tivoli te Oudenbosch. De aanvang van de lessen is 20:00 uur. De kosten zijn 45 Euro voor deze 3 avonden inclusief koffie/thee in de pauze. Graag 5 minuten voor aanvang van de cursus melden bij Brasserie Villa D’este.

Het cursusboek is optioneel en kost 25 Euro.

Reserveer snel! er is maar plaats voor 35 personen!!!

LET OP!! We hebben een nieuw boekings- en betalingssysteem geïntroduceerd. U kunt direct via het BOEKINGSFORMULIER betalen via iDEAL. Zodra de betaling gelukt is krijgt u automatisch een bevestiging van uw reservering.

U kunt NIET  reserveren via het sturen van een E-mail, alleen via het FORMULIER op de website!

 
Hoogachtend,
Sterrenwacht Tivoli

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.