Sterrenwacht Tivoli is op zoek naar vrijwilligers (Wij zijn momenteel voorzien)

Telescoop met laser

Sterrenwacht Tivoli organiseert elke zondagmiddag rondleidingen en 1 a 2 maal per maand een waarneemavond, meestal op vrijdagavond. Verder organiseert Sterrenwacht Tivoli cursussen, jeugdactiviteiten en doet ze mee aan allerlei landelijke en regionale evenementen. Voorts ontvangt de sterrenwacht veel groepen op afspraak. Jaarlijks verwachten wij ongeveer 2500 bezoekers, jong en oud, met heel uiteenlopende achtergronden.
 
De sterrenwacht heeft geen personeel in dienst. Alle publieksactiviteiten worden georganiseerd en begeleid door vrijwilligers van Sterrenwacht Tivoli en leden van de KNVWS West Brabant. Omdat we pas zijn heropend is er behoefte aan vrijwilligers; vooral vrijwilligers die op waarneemavonden en zondagmiddagen de waarneemzolder en waarneemkoepel willen bemannen. Deze vrijwilligers moeten kunnen omgaan met de telescopen, moeten gasten wegwijs kunnen maken op het gebied van sterrenkunde en astronomie. Op zondagmiddagen zijn steeds drie vrijwilligers aanwezig, Op waarneemavonden 2 tot 6, wat afhangt van het verwachte aantal bezoekers.
 
Wij vragen:
 
Vrijwilligers met kennis van sterrenkunde, of met tenminste affiniteit met sterrenkunde, die bereid zijn mee te helpen op zondagmiddagen en op waarneemavonden door een of meer van de volgende taken op zich te nemen:

  • Vast minimaal 1 zondagmiddag beschikbaar te zijn per 6 weken (vaker mag) en af en toe op afroep voor de waarneemavonden.
  • Een verhaal kunnen vertellen, en antwoord kunnen geven over sterrenkundige onderwerpen;
  • bediening van de telescopen en het geven van uitleg daarbij;

 
Wij Bieden:
Kosteloos deelnemen aan cursussen sterrenkunde bij Tivoli, Een gedegen training in het gebruik van de grote Maksutov telescoop en de kleinere klassieke telescopen, begeleiding bij het verzorgen van presentaties, deelname aan excursies en gezellige bijeenkomsten speciaal voor vrijwilligers.
 
Heeft u interesse? KLIK DAN HIER om u aan te melden voor een vrijwilligers introductieavond. (Wij sturen de datums van de avonden aan u door)