Saturnus avond bij Tivoli op 14 september

Saturnus is een van de mooiste planeten van ons Zonnestelsel. Met zijn prachtige ringen en zijn vele manen spreekt deze planeet veel mensen aan. De afgelopen jaren hebben we deze planeet en haar manen uitgebreid onderzocht via het Cassini project. op 15 september komt dit project ten einde, en laat NASA de ruimtesonde gecontroleerd crashen op Saturnus. Sterrenwacht Tivoli staat op donderdagavond 14 september uitgebreid stil bij deze gebeurtenis. Via de presentatie van het boekje "Saturnus, planeet met de ringen" door Wim Holwerda, en daarna de presentatie van het Cassini project over de meest aansprekende resultaten van dit project, door Niels Nelson, komt u alles te weten over enerzijds deze prachtige mysterieuze planeet en anderzijds over het 20 jaar oude Cassini project. Mocht het helder zijn, dan gaan we de planeet ook waarnemen via de grote Maksutov Telescoop.

De avond begint om 20:00 en duurt 2 uur met 15 minuten pauze. Als het helder weer is, gaan we rond 22:15 in groepjes de toren in om Saturnus live te gaan zien via de  30cm Maksutov telescoop. We hebben plaats voor ongeveer 25 personen dus wees er snel bij!

Via het klikken op DEZE LINK kunt u zich aanmelden voor deze avond, de kosten bedragen 10 Euro per persoon, inclusief koffie/thee. Inschrijven en betalen bij binnenkomst tussen 19:30 en 20:00 in Brasserie Tivoli.