Kom tijdens weekend van de wetenschap je eigen planetarium bouwen bij Sterrenwacht Tivoli en neem gerust je ouders mee!

Weekend van de Wetenschap is een landelijk evenement waar Sterrenwacht Tivoli al jaren aan meedoet. Wij openen 2 middagen, 6 en 7 oktober onze deuren voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar om ze kennis te laten maken met Astronomie. De kinderen mogen zelf een planetarium maken op de sterrenwacht, hierdoor leren zij spelenderwijs hoe ons zonnestelsel in elkaar zit.

Voor de ouders organiseren we een begeleide tour rond het Parelpad. Een route van nog geen kilometer waar we de verschillende historische educatieve parels van Oudenbosch voor het voetlicht brengen. Je komt alles te weten over de Jezuïeten, de Broeders van St. Louis en Pastor Hellemons, de initiatiefnemer voor de bouw van de grote basiliek.

Rondleidingen starten om 14:00, 15:00 en 16:00, en de kinderen krijgen in dit uur een rondleiding door de sterrenwacht, uitleg over de telescopen mogen ze beginnen aan de bouw van een eigen planetarium. Zij moeten deze thuis afmaken, een foto maken van het eindresultaat, en deze insturen via info@sterrenwachttivoli.nl. Het mooiste planetarium wordt beloond met een astronomiepakket bestaande uit het boek “kijk omhoog” en een kleine zaktelescoop.
Het evenement is geheel gratis, dus geef je snel op! Maximaal 2 volwassenen per kind Geef je op via secretariaat@sterrenwachttivoli.nl of via deze LINK. Geef aan welke datum je komt, en om hoe laat. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!

Kijk ook op:

https://www.weekendvandewetenschap.nl/activiteiten/bouw-je-eigen-planetarium/