Kom op maandag 9 mei kijken naar de Mercurius overgang bij Sterrenwacht Tivoli

Mercurius overgang

Op maandag 9 mei 2016 zal tussen 13:12 en 20:41 uur de planeet Mercurius voor de Zon langs trekken. Deze Mercuriusovergang zal ongeveer 7 uur duren waarbij Mercurius als een klein zwart stipje tegen de heldere zonneschijf te zien is. Vanuit Nederland is de overgang helemaal zichtbaar, mits er natuurlijk geen bewolking is. Sterrenwacht Tivoli zal deze dag uitgebreid aandacht schenken aan deze gebeurtenis, juist omdat het een evenement is wat niet al te vaak voorkomt. De eerstvolgende Mercurius overgang is pas weer in 2019, en is dan maar gedeeltelijk zichtbaar. De laatse keer dat deze overgang in zijn geheel zichtbaar was vanuit Nederland was in 2003!

Wij zijn vanaf 12:30 geopend. Bij Brasserie Tivoli wordt een Speciale "Mercurius Lunch" verzorgt, voor slechts 12,50 Euro PP. U kunt lunchen tot 15:00. Vanaf 16:00 serveert Brasserie Tivoli het "overgangsdiner" wederom een heerlijk 3 gangen diner voor slechts 27,50 Euro PP. De menukaart voor deze dag vint u HIER. De vrijwilligers van de Sterrenwacht hebben deze middag/avond een aantal zonnetelescopen opgesteld in de kloostertuin, zodat u live mee kunt kijken. Bij bewolking zal er geprobeerd worden om een live verbinding te krijgen met een Sterrenwacht waar geen bewolking is, en zal men het fenomeen in de bibliotheek, op het grote scherm, kunnen volgen. Heel de middag zullen er vrijwilligers klaarstaan om u te informeren over hetgeen er te zien is.

Wilt u deze middag langs komen, geeft u zich dan op via DEZE LINK. U kunt voor maximaal 8 personen reserveren. De entree bedraagt 5 Euro PP, dit is inclusief een drankje bij Brasserie Tivoli. Als u wilt blijven lunchen of dineren, geeft u dit dan ook aan bij uw aanmelding. Wij vragen u ook om aan te geven of in in de voormiddag, de namiddag of de avond aanwezig zult zijn. Wij hebben deze middag/avond plaats voor ongeveer 250 bezoekers, dus reageer snel!

Tot 9 mei!