Kom meteoren tellen op 13 augustus bij Tivoli

Op 13 augustus (zondagavond) bereikt de meteorenzwerm Perseïden haar maximum en u kunt dit meemaken bij Sterrenwacht Tivoli. We zijn open vanaf 22:00 tot 24:15.  De radiant van de zwerm staat dan ongeveer 33° boven de noordoostelijke horizon. Er zijn bij ons dan ieder uur naar schatting ongeveer 35 meteoren van deze zwerm zichtbaar. Dit is nog steeds de moeite van het waarnemen waard. In totaal zijn er, door meteoren van andere zwermen en sporadische meteoren, circa 44 “vallende sterren” per uur te zien.

Via het klikken op DEZE LINK kunt u zich aanmelden voor deze waarneemavond, de kosten bedragen 5 Euro per persoon. Inschrijven en betalen bij binnenkomst in Brasserie Tivoli. We kunnen 3 groepen van 10 tot 15 personen ontvangen, om 22:00, om 22:45 en om 23:30. Geeft u ook aan op welke tijd u wilt komen, graag 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn bij Brasserie Tivoli. 

LET OP! Als blijkt dat het bewolkt is, gaat deze publieksavond niet door, en zullen wij u de avond van te voren hierover een mail sturen. Als het wel doorgaat krijgt u geen mail!