Kom langs tijdens de Nacht van de Nacht op 29 oktober bij Sterrenwacht Tivoli

Nacht van de Nacht bij Tivoli

Deze avond zal Sterrenwacht Tivoli haar deuren openen van 19:00 tot 22:00 's avonds. Bij helder weer gaan we uiteraard waarnemen vanuit de sterrenwachtkoepel. Maar wij bieden u ook een buitenprogramma in de kloostertuin, waar enthousiaste vrijwilligers u zelf laten waarnemen met de voor u opgestelde telescopen. Vanuit de sterrenwachtkoepel kunt u waarnemen door de imposante 300 mm Maksutovtelescoop. Onze vrijwilligers bieden u een boeiend planetenprogramma als de omstandigheden gunstig zijn.  Met behulp van onze atmosferische dispersiecorrector kunt u Mars tot ca. 21:30 laag aan de horizon zien. Als de weersomstandigheden meewerken, gunnen wij u een blik op één van de twee verste buitenplaneten in ons zonnestelsel, namenlijk Uranus en/of Neptunes. We nemen u mee naar de buren van onze Melkweg, de Andromedanevel. Het is fascinerend als u zich realiseert dat het licht wat u waarneemt van dit spiraalvormig sterrenstelsel 2,54 miljoen lichtjaar onderweg is geweest, voordat het  op uw netvlies kwam. U kijkt naar het verleden. De maan zal ons niet storen, de maansikkel is tot 3% afgenomen en is al om 18:10 onder de horizon verdwenen.  Onze vrijwilligers staan klaar om u uitleg te geven over de verschillende sterrenbeelden die te zien zijn, en hoe je via de sterrenbeelden leuke objecten aan de hemel kunt opzoeken.
 
De entree voor deze avond bedraagt 7,50 voor volwassenen, en 5 euro voor kinderen, inclusief consumptie bij Brasserie Tivoli.
(Wij ontvangen om de 30 minuten groepen van maximaal 15 personen, dus om 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00 en als laatste om 21:30, aanmelden bij Brasserie Tivoli waar u door onze vrijwilligers wordt opgehaald)