De cursus SterrenStof gaat weer van start. Schrijf je kind in voor de beginners, gevorderden of Astrofotografie cursus (Helaas al weer stijf uitverkocht)

SterrenStof 2016

Heb je je ooit weleens afgevraagd hoe heet het nou eigenlijk is op de zon? Zou het mogelijk zijn in de toekomst op Venus te wonen of op Mars? Lijkt het jou ook geweldig 's avonds met een echte telescoop de hemel in te turen en meer te weten te komen over sterren, sterrenkijken en planeten? Dan is SterrenStof echt iets voor jou! In oktober start er ook voor jou een cursus Sterrenkunde bij sterrenwacht Tivoli en ben je van harte welkom. 

We gaan samen stapje voor stapje ons zonnestelsel en ons heelal verkennen: elke les maak je kennis met een nieuw onderwerp dus als je een keer niet kunt, kan je de volgende keer de draad gewoon weer oppakken. Zo leer je alle planeten kennen en kom je te weten waarom wij bijvoorbeeld altijd dezelfde zijde van de maan zien en gaan bijvoorbeeld we 'een kijkje' nemen in zwarte gaten.. 

Naast al deze interessante wetenswaardigheden, meer verdieping bouwen de gevorderden kinderen van SterrenStof een eigen telscoop (hé hé) die zij daarna mee naar huis mogen nemen. (De materiaalkosten moeten apart worden voldaan, en bedragen 25 Euro)

In de ruimtevaart komt al het goede in drieën…De derde en laatste trap van de SterrenStofraket is de cursus astrofotografie…astroschetsen, planeet webcammen, astrofotografie met je mobiele telefoon en dslr camera…met in de maand januari de gastlessen verzorgd door niemand minder dan Twan Bekkers,  winnaar van de J. der Kinderen Aanmoedigingsprijs 2016. 

“Twan Bekkers (Berlicum) is op jonge leeftijd al aan het astrofotograferen geslagen en verbonden aan Volkssterrenwacht Halley in Heesch. Zo’n 5 jaar geleden maakte hij een sterrenwacht in de tuin van zijn ouders en liet een eigen zware montering bouwen. Het enthousiaste droop er vanaf; hij had dus in die tijd beslist geen aanmoediging nodig. Sinds enige tijd studeert Twan aan de ‘Leidse instrumentenmakers School’’  bron : vereniging astrofotografie.

Alle van de in totaal 6 bijeenkomsten zijn op een vrijdagavond  één keer in de maand van 19.00 uur tot 21.00 uur. De kosten bedragen €75,00 per cursus. Voor koffie, thee of fris in de pauze wordt gezorgd!

We starten in oktober, na inschrijving ontvang je de precieze data. 

We hebben plaats voor maximaal 55 kinderen. SterrenStof is bedoeld voor jongeren vanaf 8 jaar tot ongeveer 13-14 jaar, en wordt gegeven door Hans Braakmann en Christel Evers van www.sinelab.nl 

Inschrijven gebeurt digitaal. Via deze LINK kan je je direct opgeven! (Als de link niet werkt, Kopieer dan de volgende link in je browser:)

https://docs.google.com/forms/d/1QOfqb8EwCcUfD1fMvrv42Zt_fQs4JHb9rG6QKSX...

Mocht het je niet lukken je digitaal aan te melden of heb je vragen, stel ze dan gerust via sterrenstof@sterrenwachttivoli.nl . Meneer Braakmann, of mevrouw Evers zullen je vragen beantwoorden. Wij wensen jullie allemaal een hemels jaar en hopen jullie dit najaar te zien bij Sterrenwacht Tivoli te Oudenbosch. 

PS: Inschrijving is helaas gesloten, U kunt wel via een e-mail naar sterrenstof@sterrenwachttivoli.nl  uw zoon/dochter opgeven voor het volgend seizoen