De cursus "Donkere materie" van Niels Nelson gaat van start op op 27 januari 2017

donkere materie

Op 27 januari 2017 start de cursus "Donkere materie in het Heelal" bij Sterrenwacht Tivoli. De cursus wordt gegeven door Niels Nelson, en beslaat 3 cursusavonden, te weten 27 januari, 3 februari en 17 februari. De gehele cursus zal gaan over donkere hemelobjecten. De volgende onderwerpen zullen tijdens deze cursus aan bod komen: 

  • Donkere materie in onze nabijheid, denk aan de maan, Mars en Venus, maar ook aan meteorieten en kometen
  • Donkere materie in ons zonnestelsel, denk hier aan Jupiter en Saturnus, maar ook aan de dwergplaneet Pluto
  • Donkere materie op Melkwegschaal, witte- en bruine dwergen, neutronensterren, zwarte gaten donkere materie en donkere energie

Voor diegenen die de eerste cursus al hebben gevolgd bedragen de kosten 30 Euro per persoon, voor nieuwe aanmeldingen bedragen de kosten 50 Euro, dit is inclusief cursusboek en een consumptie in de pauze.
 
Juist voor deze cursus is het van belang dat we ook kunnen waarnemen, hiervoor hebben we 6 telescopen die door de cursusten zelf kunnen worden bediend. (Mits het weer het toelaat natuurlijk). De avonden starten om 20:00 en duren tot 22:30.
 
Mocht je Interesse hebben in deze cursus, stuur dan een mail via DEZE LINK met daarin je naam alsmede met hoeveel personen je wilt deelnemen. Er is plaats voor maximaal 30 cursisten, dus wees er snel bij!
 
Betaling van de cursus gaat contant op de eerste cursusavond.
 
Tot 27 januari
 
Sterrenwacht Tivoli