Cursus Poollicht 24 en 31 augustus, dansende kleuren in het noorden

Op 2 vrijdagavonden 24 en 31 augustus 2018 geeft  sterrenwacht Tivoli te Oudenbosch een cursus over een van de meest kleurrijke verschijnselen aan de nachthemel: het poollicht.
Het is maar moeilijk te voorspellen wanneer Poollicht in Nederland aan de hemel te zien is. En de kans op poollicht is in Nederland maar 1/200 ten opzichte van streken rond de Noordpool. De oorsprong van het poollicht ligt bij de zon. Het heeft te maken met geladen deeltjes die door magnetische activiteit de zon kunnen verlaten met snelheden rond 2 miljoen kilometer per uur. De deeltjes worden bij de aarde opgevangen en een klein deel cirkelt uiteindelijk naar de streken rondom de polen. Poollicht heeft ook, historisch gezien, vooral de Scandinavische, Canadese en Russische volken beïnvloed in hun kijk op de verschijnselen van buitenaf. Modern onderzoek wordt daarom ook geleid door wetenschappelijke instituten in die landen. De 2 lessen “Poollicht, dansende kleuren in het noorden” worden gegeven door Niels Nelson. De avonden starten om 20:00 en duren tot 22:15.
 
Mocht je Interesse hebben in deze cursus, stuur dan een mail via DEZE LINK met daarin je naam alsmede met hoeveel personen je wilt deelnemen. Er is plaats voor maximaal 30 cursisten, dus wees er snel bij!
 
Betaling van de cursus gaat contant op de eerste cursusavond.
 
Tot 24 augustus
 
Sterrenwacht Tivoli

PS
Als het helder is op een van deze 2 avonden gaan we altijd waarnemen in de koepel