Sterrenstof cursus

  • Home
  • Sterrenstof cursus
01 okt

Heb je je ooit weleens afgevraagd hoe heet het nou eigenlijk is op de zon? Zou het mogelijk zijn in de toekomst op Venus te wonen of op Mars? Lijkt het jou ook geweldig ‘s avonds met een echte telescoop de hemel in te turen en meer te weten te komen over sterren, sterrenkijken en planeten? Dan is SterrenStof echt iets voor jou!

In dit jubileumjaar, 50 jaar nadat Neil Armstrong namens de gehele mensheid zijn voet op de maan plaatste starten Sine en Sterrenwacht Tivoli de hernieuwde cursus SterrenStof sterrenkunde voor kinderen uit het basisonderwijs in zowel Oudenbosch bij sterrenwacht Tivoli als in Zevenbergen op basisschool de Boemerang.

We gaan samen stapje voor stapje ons zonnestelsel en ons heelal verkennen: elke les maak je kennis met een nieuw onderwerp dus als je een keer niet kunt, kan je de volgende keer de draad gewoon weer oppakken. Zo leer je alle planeten kennen en kom je te weten waarom wij bijvoorbeeld altijd dezelfde zijde van de maan zien en gaan bijvoorbeeld ‘een kijkje’ nemen in zwarte gaten.. Maar ook gaan we elke bijeenkomst hands-on aan de slag en maken we onder andere ons eigen broekzak-planetarium. We combineren direct het denken aan het doen om ons immense heelal nóg beter te begrijpen 🙂

Twee keer per maand komen wij op donderdag in Oudenbosch en vrijdagavond in Zevenbergen bij elkaar om samen de wonderen van de wereld boven ons, het heelal, te bewonderen. Ben je nu al nieuwsgierig?… Inschrijven gebeurt digitaal, je kunt jezelf nu al aanmelden via het onderstaande formulier:

Voor de locatie Oudenbosch: KLIK HIER!

Voor de locatie Zevenbergen: KLIK HIER!

Wil je eerst meer informatie, of heb je vragen over Sterrenstof?
…stel ze aan Christel via info@sinelab.nl.

In zowel Zevenbergen als Oudenbosch is er plaats voor maximaal 20 kinderen. De kosten voor SterrenStof zijn €90 voor 6 lessen inclusief materialen. Wij wensen jullie allemaal een hemels jaar en hopen jullie dit najaar in Oudenbosch of Zevenbergen te kunnen ontmoeten.

ROGER OVER!

Beginners : vergoeding €90

Cursus Data Oudenbsoch: Sterrenstof 2019/20

3 oktober, 10 oktober, 31 oktober, 14 november, 28 november, 12 december

Cursus Data Zevenbergen: Sterrenstof 2019/20

4 oktober, 11 oktober, 1 november, 15 november, 29 november, 13 december