Bezoekers

De Jezuieten bibliotheek

Een bezoek brengen aan Sterrenwacht Tivoli kan op verschillende manieren

Na 10 oktober 2015 zijn we altijd open op zondagmiddagen van 14:00 tot 17:00, behalve als de zondag op een feestdag valt. Verder zijn we 1 maal per maand open op vrijdagavond voor publiek, we houden dan een waarneemavond. Deze waarneemavonden zijn erg afhankelijk van het weer, dus kunnen we niet plannen. Via Facebook en onze mailings zullen wij dit een paar dagen van tevoren aankondigen. Wilt u op onze mailinglijst worden geplaatst, gebruik dan DEZE LINK om u aan te melden.

U kunt ook op afspraak de sterrenwacht bezoeken, dit geldt alleen voor groepen vanaf 15 personen, met een maximum van 30 personen per bezoek. Via DEZE LINK kunt u een bezoek aanvragen, en tevens kunt u aangeven welke lezing of activiteit u met uw groep wilt bijwonen.

Dit aanbod is door Sterrenwacht Tivoli ontwikkeld in samenwerking met personen en organisaties die allen een sterke educatieve achtergrond hebben op het gebied van ruimtevaart en sterrenkunde.

Vier je verjaardag bij Sterrenwacht Tivoli!

Je verjaardag vieren bij Sterrenwacht Tivoli, dat is pas een avontuur!
Ben je nieuwsgierig, houd je van knutselen en wil je de sterren wel eens van dichtbij zien? Kom dan met al je vriendjes je verjaardag vieren bij Sterrenwacht Tivoli (vooral voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar).

Download het formulier, vul het in, maak een foto ervan en stuur deze naar: info@sterrenwachttivoli.nl​

De geschiedenis van Sterrenwacht Tivoli

U krijgt een film te zien van 20 minuten die de roemruchte geschiedenis weergeeft van de oudste volkssterrenwacht van Nederland. Tevens een klim naar de sterrenwacht, en een rondleiding op onze waarneemzolder waar een groot aantal authentieke klassieke telescopen zijn te bewonderen. Tevens uitleg over het zelf bouwen van telescopen, wat erg populair was in de jaren ’70 van de vorige eeuw.

Wanneer: Op Zondagmiddag of op afspraak
Duur: 1 uur
Kosten: 7,50 Euro pp voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar, kinderen jonger dan 12 jaar 5 euro. minimaal 15 personen per rondleiding, inclusief 1 consumptie voor koffie/thee/fris na de rondleiding.

 

Lezing zonnestelsel algemene kennismaking

Korte rondleiding door de geschiedenis van het instituut Saint Louis en Sterrenwacht Tivoli. Algemene kennismaking met de planeten van ons zonnestelsel. Bij helder weer gaan we overdag vanuit de koepel van Sterrenwacht Tivoli zelf de zon en de zonnevlekken waarnemen. Bij boeking in de avond gaan we de maan en planeten bekijken. De lezing kan op verzoek overdag een ander thema krijgen. Te kiezen valt uit: Het zonnestelsel, De Zon, De Maan, geschiedenis van de Ruimtevaart.

Wanneer: op afspraak
Duur: 1 uur
Kosten: 10 Euro pp minimaal 15 personen, inclusief koffie/thee

 

Lezing sterrenbeelden

Vanuit historische context leren wij verschillende sterrenbeelden herkennen. Hoe keken de prehistorische mens, de Grieken en Romeinen tegen een heldere avondhemel aan? Na de pauze gaan wij de sterrenbeelden zelf met het blote oog en verrekijker waarnemen.

Wanneer: op afspraak
Duur: 1 uur
Kosten: 10 Euro pp minimaal 15 personen, inclusief koffie/thee

 

Workshop "De telescoop"

Korte rondleiding door de rijke geschiedenis van het instituut Saint Louis en Sterrenwacht Tivoli. U krijgt uitleg over de werking en ontwikkeling van dit voor de wetenschap belangrijke instrument. Bij helder weer gaan we overdag vanuit de koepel van Sterrenwacht Tivoli zelf de zon en de zonnevlekken waarnemen. U maakt zelf een eenvoudige telescoop welke u mee naar huis kunt nemen.

Wanneer: op afspraak
Duur: 2 uur
Kosten: 20,00 Euro pp minimaal 15 personen, inclusief koffie/thee in de pauze